Genomförda paketresor

Toscana 30 sept – 7 okt -23.

Genomförd

Tanken med denna resa var att få en veckas balans mellan kultur, natur, matupplevelser, ledda yoga och rörelsepass och avkoppling.

Vi hyrde ett stor pampigt toscanskt hus med pool med en mäktig vy över de toscanska kullarna. Vi hade en egen huskock med som lagade himmelskt goda middagar till oss.
Vi gjorde Florens en dag med guidning. Vi njöt av vinprovning på en vingård och vi besökte den gulliga medeltidsstaden San Gimignano. En vandring hann vi också med i naturskönt område och förstås flera promenader till vår närmaste stad Volterra. Vi steg upp med solen och hade yoga ledda av vår egen ledare och på eftermiddagarna erbjöds uppfriskande vattengympa i poolen. All

Icke att förglömma den härliga samvaron i gruppen. Intressanta möten med nya människor
Sammanfattningsvis, mycket av det goda i livet i en sagolik miljö.

Ischia 9-16 september -23.

Genomförd

Vår tredje signaturresa till denna vackra och fortfarande lite okända ö blev som tidigare år en riktig fullträff!

Ett härligt glatt gäng fick hänga med på svettig vandring till en av öns restauranger med den vackraste utsikten. Värt alla steg!!

Vi fyllde på upplevelserna med en båttur runt ön.  Många dopp blev det varvat med mycket god mat och gott fika på båten och minst sagt uppsluppen stämning. När man har det som bäst!!

Ett vingårdsbesök stod också på programmet och vi fick smaka på en av de finare vinerna Ischia producerar, 

Anna Rudh guidade oss professionellt och berättade om ön och dess historia. Anna är svenska och har bott på ön i över 30 år. Så intressant och berättat av en härlig person.

En dag på en av de vackraste termalanläggningarna Aphrodite i Sant Angelo hann vi också med. Då fick vi njuta av det som Ischia är mest känt för, sina termalbad. 

På våra resor till Ischia bor vi på Casa La Vigna i byn Sant Angelo. 

 

Sanremo / Badalucco 2-7 oktober -22.

Genomförd

“Pasta, vin och olivolja”.

Vi besökte bla Badalucco. Den lilla byn ovanför Sanremo där vi lärde om olivoljeprocessen, vandrade genom olivlundar för att sedan avsluta med en picknick i det gröna.
Vi hade även guidning i Sanremo och besök på stadens marknad.
Ett besök på A Trincea , en vinodling uppe bland bergen med vandring och hissnande utsikt över berg och dalar. Vinprovning med tilltugg.
Vi hann även med olivoljeprovning med Prima Oliva.
Vi hade ett fint boende på Villa Sylva centralt i Sanremo.

Ischia 10-17 sept -22

Genomförd

En fantastisk resa med 13 glada resenärer som verkligen fick njuta av den underbara ön. Vandring i bergen, båttur runt hela ön med fem badstopp, guidad tur i kulturhuvudstaden Procida, spadag på Thermal Park & Spa samt underbar mat och härliga lokala viner. En toppresa!

 

Verona 15-19 juni -22

Genomförd

Ett glatt gäng besökte Verona i juni.
En unik helkväll på amfiteatern Arena di Verona där vi njöt av operan Carmen och fick vara en del av en magisk folkfest. Det var en en otrolig upplevelse!

En heldag där vi besökte två fantastiska vingårdar i Valpolicellaområdet där bl a Ripasso och Amaroneviner framställs.

Vi hann även med en stadsrundtur i Verona med svensk guide.

Kultur och umgänge på bästa sätt!

Sanremo 27 sept – 3 okt -19

Genomförd

Trivsamt gäng besökte denna pärla i Ligurien. Blomsterstaden med puls och prakt. Vi bodde på fantastiska hotellet Villa Sylva granne med Villa Nobel i centrala Sanremo.

Vi tar en utflykt på den berömda cykelleden Pista Ciclabile del Ponente som går längs medelhavskusten.

Stadsvandring och besök på vingården A Trincea uppe i bergen i Airole.

Vi besöker utvalda lokala restauranger och dricker lokalproducerade viner och njuter.

Ischia 14-21 september -19

Genomförd

Ett glatt gäng besökte denna gröna, sköna vulkanö där vi njöt av termalbad, åt läckerheter från havet, badade i medelhavets vågor, gick underbara vandringar, besökte vingårdar mm.mm.

En fantastisk resa med ett större glatt resgäng (13p).