Ischia-23

Ischia: Signaturresa 9-16 september 2023

Genomförd

Vår tredje signaturresa till denna vackra och fortfarande lite okända ö blev som tidigare år en riktig fullträff!

Här kommer ett kortfattat resereportage om Ischiaveckans upplevelser.

Ett härligt glatt gäng fick hänga med på svettig vandring till en av öns restauranger med den vackraste utsikten. Värt alla steg!!

Vi fyllde på upplevelserna med en båttur runt ön. Ingen badkruka med här inte!! Många dopp blev det varvat med mycket god mat och gott fika på båten och minst sagt uppsluppen stämning. När man har det som bäst!!

Ett vingårdsbesök stod också på programmet och vi fick smaka på en av de finare vinerna Ischia producerar, Pithecusa Bianco/Rosso och Biancolella Forastera. Med drömsk utsikt och gott tilltugg till vinet blev det lätt att bara njuta i stunden.

Vi vill gärna ha med lite historia och kultur på våra resor och ett av inslagen på det temat blev dagen till Ischia Porto som är den största orten på ön. Anna Rudh guidade oss professionellt och berättade om ön och dess historia. Anna är svenska och har bott på ön i över 30 år. Så intressant och berättat av en härlig person.

En dag på en av de vackraste termalanläggningarna Aphrodite i Sant Angelo hann vi också med. Då fick vi njuta av det som Ischia är mest känt för, sina termalbad. En stillsam dag i badet, skuggan eller solen.

På våra resor till Ischia bor vi på Casa La Vigna. Hotellet ligger högt upp i byn och vi promenerar upp i backen medan våra väskor får åka golfbil upp till hotellet. Hotellet ligger på öns lilla pärla, byn Sant Angelo. När vi hade våra lediga stunder så njöt vi på stranden eller hängde på någon restaurang eller bar. Vi njöt av värmen, miljön och lugnet. Så ser upplevelsen ut med Goda Resan.

I korthet gobitar av Italien i en avkopplande miljö och med fullservice av oss researrangörer.

Feedback från våra resenärer

“Vi fick umgås med ett härligt glatt gäng, intressant och roligt att få uppleva så mycket på en vecka tack vare ett välorganiserat dagsprogram utan stress.”

 

“Vi jättenöjda med resan. Bra boende, god mat och trevliga medresenärer och framför allt ni två! Ni har ordnat trevliga arrangemang som vi fick ta del av på dagarna och bra fixat med alla tider och personer som ni bokat. Inte det lättaste…”

 

“Vi upplevde resan som väldigt välorganiserad och intressant med många olika typer av upplevelser.”

 

“Stort tack för en underbar resa till Ischia! Jag är så nöjd med allt???????? Härliga utflykter, bra mat och boende, härliga medresenärer och bra mix mellan aktiviteter och “fri lek”! Och så ett par härliga reseledare på det som hade fixat allt så bra???? Så himla skönt att bara hänga med och få njuta av allt det goda, helt underbart????”