Sanremo (-19)

Resan till Sanremo på den italienska rivieran

 

Tid: 27/9-3/10 2019

Sanremo är en myllrig och charmig stad vid den italienska rivieran. Man har nära till allt… stranden , restaurangerna, shoppingstråken , gränderna och torgen i den gamla stadsdelen. San Remo omgärdas av bergsbyar med skönt lugn och man har nära till många intressanta platser

På vår resa bodde vi på Hotel Villa Sylva som ligger bara 8 min promenad till havet och 15 min vacker promenad in till stadskärnan.

Strax nedanför hotellet går den berömda cykelleden Pista Ciclabile del Ponente. En bilfri cykelled som tidigare var en järnväg. Den tar dig med cykel utefter Medelhavet till San Lorenzo del Mare i öst och Ospedaletti i väst. Det blir vår tur på cykel en av dagarna och vi njuter av solen, värmen, den lätta cyklingen, havet som bländar och de små samhällen vi cyklar genom. Cyklingen är verkligen angenäm och rogivande med mycket tid för prat mellan resenärerna. När vi åter är hemma i San Remo är vi så nöjda med turen på 4 timmar.  Jovisst lite ont i baken fick vi på köpet men det är det värt .

En annan dag tar vi på oss promenadskorna och hakar på Maria som ciceron i sin stad. Vi går mycket och uppför och Maria underhåller med Sanremos historia, kulturliv och så förstås Nobelhuset . Tyvärr var Nobelhuset stängt pga renovering. Tråkigt för oss men bra för huset som tas om hand och får fortsätta ståta i sin prakt.

En annan tur vi gör denna vecka är till den annorlunda belägna vingården A Trincea i Airole . På toppen av ett berg ligger denna gård som har en milsvid utsikt åt alla håll. Det är så magiskt tyst och lugnt där och är man inte innan nedvarvad så blir man det där. Tänk er att inta en lunch med italienska smårätter(aperitivo) och deras eget vin och blicka ut över de mäktiga bergen. Det gör vi på vår Goda Resan.

Dagarna med många intryck och händelser går fort i denna stad och det är extra härligt att sätta sig till bords för middag på någon av de bästa restaurangerna i Sanremo. Här sitter vi länge och går igenom dagen och pratar om all den mat vi får. Maten är kultur och mycket betydelsefull i Italien. Det är ett stort samtalsämne och varje middag blir en gastronomisk upplevelse. Lokala rätter är ett måste att testa så bli inte förvånad om du serveras något du aldrig tidigare ätit. Maria som bor i Sanremo sen 30 år tillbaka har förstås valt ut de restauranger som har den godaste maten. Vi slipper gå på turistfällor som ger oss en sämre bild av italiensk matkultur. Buon Appetito!

Vad tyckte resenärerna?

“Anna o Maria! Toppen tjejer, som klippta o skurna för uppgiften! Jag är jättenöjd och återkommer troligen med på fler resor. Det va totalsemester, lagom mycke planerat, och fantastiskt bra restauranger som oxå var bestämt. Å de e jättebra, för annars kan man gå runt runt o ha svårt att bestämma sej. Tack än en gång för dessa dagar!”

“Varierat program bilturer, cykel och promenader. Olika restauranger och rätter. Maria med alla år i San Remo har så mycket information! Allt gick så bra och smidigt kanske för att vi inte var så många”

Spellista Youtube 

 

Stiliga San Remo

Röda mattan var utrullad för våra resenärer.

Sol och vackra byggnader

Maria berättar en av sina många anekdoter från San Remo.

Bästa restaurangerna

Smultronställena i San Remo med omnejd har Maria koll på då hon bott där i 25 år.