Ischia-22

Ischia: genomförd resa 10-17 september 2022

Reseberättelse
Ischia, en liten ö i Neapelbukten som erbjuder sina besökare många spännande upplevelser. Resenärerna är nyfikna och förväntansfulla på denna italienska ö som rätt länge varit okänt för turister.
Vi tar oss efter färjan över från Neapel till Sankt Angelo som kommer att bli vår hemvist och utgångspunkt för denna vecka. Sant Angelo ligger på öns sydspets och är en liten fiskeby. Här finns trots sin litenhet , hotell, restauranger, termalanläggningar och butiker. Stranden intill byn heter Maronti och är den största och mest kända på ön.

Vi bor på Casa La Vigna. Hotellet ligger högt upp i byn och vi promenerar upp i backen medan våra väskor får åka golfbil upp till hotellet. Byn är nämligen helt bilfri och orkar man inte gå finns det golfbilar som agerar taxi kors och tvärs genom Sant Angelo.

På vår första dag efter ankomsten står vandring på schemat. Vi tar oss med buss tillsammans med vår guide till det ställe där vandringen börjar. Vandringen är i kuperad terräng bland vinodlingar, grönsaksodlingar och lederna tar oss även högt upp på svindlande höjd över havet med bedårande utsikt över Medelhavet, Capri och det italienska fastlandet. Efter tuffa klättringar uppför kommer vi till den efterlängtade lunchen på en magisk plats med utsikt över Neapelbukten. Vilken härlig belöning efter några svettiga timmar!

På måndagen tar vi en heldagstur med båt runt ön. Vädret är fantastiskt. Varmt i luften och i vattnet så det blir många dopp från båten. Vi får se den fantastiska ön från havet och fascineras över klippformationer, små pittoreska fiskebyar och städer som kantar kusten. Vackra termalanläggningar kantar kusten med direktanslutning till Medelhavet. Vi serveras lunch med läckerheter på båten och njuter av en avkopplande dag tillsammans.

Tisdagen blir en halvdag tillsammans för att besöka lokala vinodlare. Vi smakar på Ischias viner och får tilltugg till vinet och förstås chans att köpa deras viner.

På onsdagen blir det först en tur med buss och sen vidare med färja till grannön Procida som vi just detta år passar på att besöka eftersom det är Italiens kulturstad 2022. Ön och staden heter bägge Procida Vår fantastiska guide berättar om öns historia och hur människorna lever där idag. Intressant

I byn vi bor i, St Angelo ligger flera termalanläggningar varav en ska vi besöka idag. Aphrodite heter den och ligger på promenadavstånd från hotellet. Här ska vi njuta av sköna bassänger, massagepooler och vilstolar att sola i. En skön rogivande dag helt enkelt.
Den sista dagen på vår vecka är en ”egendag”. De flesta av oss passar på att sola och bada på den berömda Marontistranden.
Nu är vi efter en vecka tillsammans berikade av Ischias historia, natur, kultur och hur de lever idag och inte minst härligt avkopplade (nervarvade). Med en liten grupp på 15 personer som vi varit denna vecka så får men trevliga stunder tillsammans med övriga i sällskapet och även stunder med sig själv om man vill det.